Különleges verseny a repülőtér betonján

Ilyen még nem volt: működő kifutón a befutók! + KÉPEK

Egyedülálló, eddig példa nélküli futóverseny zajlott a hétvégén a főváros peremén: eddig sosem rendeztek efféle eseményt olyan repülőtéren és olyan kifutópályán, amely jelenleg is aktívan üzemel!

Futóverseny a kifutón képgaléria

2013.10.01 08:45ma.hu

Eddig sosem látott élményben lehetett részük azoknak a futóknak, akik beneveztek a hétvégén tartott RunWay Run versenybe, olyan extrém helyszínen koptathatták ugyanis a betont, amilyenre eddig nemcsak Magyarországon, de egész Európában sem volt még példa: egy jelenleg is aktívan működő repülőtéri kifutópályát zártak le, a hatalmas gépek kerekeit most néhány órára szapora futócipő-talpak váltották fel. A versenyen a Nike Futóklub tagjai mellett szorgalmasan kapkodták a lábaikat a legismertebb hazai nagyvállalatok képviseletében induló futóbarátok és persze hírességek is felbukkantak a félmaratoni váltóversenyen.

Természetesen erre a néhány órára lezárták a Liszt Ferenc Repülőtér 1-es termináljának 3 km hosszú és 45 méter széles betonsávot, ezalatt a fapadosok is a 2-es pályára szálltak le, de szinte alig ért véget a megmérettetés, a pályát ismét a dübörgő gépmadarak vették birtokukba. A versenyen közel 250 futó indult el, 4-4 fős csapatokban adták egymásnak a stafétát, a verseny támogatóitól befolyt mintegy 2 millió forintnyi összeget pedig jótékony célra fordítják, a rászoruló egyetemi hallgatók sportolási lehetőségeit teremtik meg belőle a Margitszigeti Atlétikai Centrumban - mondta el lapunknak Hardy Mihály, a szintén szervezőként megjelenő Budapest Airport kommunikációs igazgatója.

Fotó: Budapest Airport (A galériához KATT a képre!)

A felszálló utasokkal teljesen egyenértékű biztonsági ellenőrzés után egy jókedvű bemelegítéssel indult a futók számára a nap, majd 10.30-kor hivatalosan is elhangzott a verseny kezdetét jelző dudaszó, Hardy Mihály jóvoltából, és pontosan 1 óra 15 perccel és 23 másodperccel később befutott az első csapat negyedik embere a 21 kilométernél lévő célvonalon - a NAV Repülőtéri Főigazgatóságának csapata repülhet a Wizz Air gépével egy szabadon választott helyre. A dobogó második fokára a Nike Trainers csapata állhatott fel, harmadikként pedig a Sürgősségi Vérszállítás nevet viselő csapat lett a befutó a kifutón - bár mint mondták, nevük nem a valódi haematológiai szállítókra utal, hanem a futók gyors véráramlására.

A versenyen a sztárcsapatot Epres Panni és Debreczeni Zita modellek, Trokán Nóra színésznő, valamint Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó képviselte. "Ahogy távolodtam a starttól, egy darabig még szólt a zene, aztán teljes csend fogadott. Kizárólag a saját lélegzetemet hallottam. Csak én voltam ott és a soha véget nem érő kifutópálya" - öntötte szavakba a különleges élményt Trokán Nóra, aki mint mondta, futókarrierje egyik legjobb teljesítményét nyújtotta az extrém helyszínen.

A Nike sportolói csapatában Kammerer Zoltánnal, Kozák Danutával és Tóth Dáviddal találkozhattunk, de felbukkantak a Class FM futói is, Vadon Jani, Kiss Orsi, Abaházi Csaba és Szani Roland bizonyítottak a betonon. "Általában 18 percig tart, míg lefutom a három kilométert. Nem értem, hogyan, de ez most 15 perc alatt sikerült. Őrület, még most is a hatása alatt vagyok!" - lelkendezett az utolsó, a többiekhez képest rövidebb, 3 kilométeres szakasztteljesítő Kiss Orsi.

A verseny annyira sikeres volt, hogy a Nike, a Wizz Air és a Budapest Airport máris a jövő évi versenyt tervezgeti, ebből ugyanis hagyományt szeretnének teremteni - árulta el a kommunikációs igazgató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.