Az emlékezés napja

NATO-futással tisztelegnek az 1848-1849-es szabadságharc áldozatai előtt

Idén is megrendezik a NATO-futást, amellyel az 1848-1849-es szabadságharc aradi vértanúira és gróf Batthyány Lajosra emlékeznek. A vasárnapi rendezvényen a szabadságharc 165. évfordulója alkalmából Ted White, a NATO kommunikációs főtitkárhelyettese is indul.

2013.10.01 02:29MTI
http://www.freedigitalphotos.net

Az immáron 21. alkalommal megrendezendő sportesemény résztvevői futó és gyalogló számokra is nevezhetnek, a szervezők várják az egyénileg és csapatban nevezőket is.

A jelentkezők négy és tíz kilométeres versenytávon indulhatnak. A rövidebb táv rajtját a városligeti Olof Palme sétányon tartják, a versenyzőket az Ötvenhatosok terén várják a célban, míg a 10 kilométeres váltófutás az első kerületi Vérmező utcából indul, és ugyancsak az Ötvenhatosok terén ér véget.

A történelmi hagyományok ápolását támogató és a városi fiatalokat mozgósító sportrendezvényre a nevezés díjtalan.

A verseny iránt érdeklődők további részleteket a www.natofutas.hu oldalon olvashatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.