Újfajta nevelési módszer

Elektromos kutyanyakörvvel fenyítette fogyatékos gyerekeit

Kilenc fogyatékkal élő gyereket fogadott örökbe, és épp készült a tizediket is kihozni az intézetből, mikor egyik nevelt lánya véletlenül elárulta a nevelési módszerének titkát.

2013.09.28 09:58ma.hu

Egy kilencgyerekes anyát azzal vádolnak, hogy örökbefogadott fogyatékos gyerekei közül legalább kettő esetében elektromos kutyanyakörvet használt nevelési célzattal. Az 52 éves asszonyt még szerdán állították elő Utah államban.

A testi fenyítéses titokra akkor derült fény, mikor az egyik sérült kislányt a nevelési tanácsadóban kérdezgették, ő pedig elmesélte, hogy "szófogadó karkötőt" kell otthon viselnie. Megkérték arra, hogy rajzolja le ezt az eszközt, amit elmondása szerint egyik fiútestvére is hord. A rajzon a szakemberek egy elektromos kutyanyakörvet véltek felfedezni. A kislány szerint nevelőanyjuk akkor nyomja meg a gombot, ha rosszalkodnak, vagy megütik testvérüket.

Másnap a kislány visszament a tanárokhoz, és azt mondta, hogy az egész történetet csak kitalálta, és nagyon félt attól, hogy nevelőanyja tudomást szerez az ő hazugságáról, amely nagyban rontaná az esélyeit, ugyanis épp egy tizedik fogyatékkal élő gyereket szeretne kihozni az intézetből.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a többi gyerek karjára is feltett volna ilyen nyakörvet az anya, aki akár 5 évet is kaphat tettéért.

A kutyákon ilyen nyomokat is hagyhat egy ilyen nyakörv - www.dogbreedstraining.com


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.