Egy leszbikus kapcsolat mentette meg a házasságot

"Nővel volt viszonyom, így találtam vissza a férjemhez"

Egy átlagos 40-es nő, két gyerekkel az első házasságából és eggyel a jelenlegi férjével, rendezett élet - de valami mégis hiányzott. Ismerős lehet sokaknak. A megoldás azonban egyáltalán nem szokványos!

2013.09.23 12:36ma.hu

Tess Stimson látszólag pontosan ugyanolyan életet élt, mint a korabeli nők többsége: túl egy váláson, két gyermekkel az első házasságából, egy harmadikkal az új és látszólag tökéletesen kiegyensúlyozott házasságból, még a karrierjére sem lehetett panasza - írónőként keresi a kenyerét -, egyszóval minden úgy nézett ki, mintha az élete a lehető legjobban folyna. Csakhogy Tess mégis úgy érezte, valami hiányzik belőle.

Fotó: tessstimson.com

Amikor megismerkedett a jelenlegi férjével, épp túl volt egy fájdalmas váláson - férje megcsalta őt - és a romantika az utolsó volt, amire gondolni akart. De amikor egy barátjuk esküvőjén megismerkedett a jóképű és lehengerlő Erikkel, nem tudott ellenállni neki. Bár meg volt győződve róla, hogy csak egy futó nyári kaland adatott nekik, a férfi az elválás után is naponta több órán át beszélt vele telefonon, és hosszú leveleket váltottak, majd egy hónappal később meglátogatta Tesst és az akkor 7, illetve 4 éves Henryt és Matthew-t.

A bemutatkozás annyira jól sikerült, hogy 2002-ben Tess mindent hátrahagyva Floridába költözött, de a kezdet nem volt könnyű: Erik a PhD dolgozatát írta, mellette heti hat estén dolgozott egy bárban, Tess pedig regényeket írt és az egyetemen is tanított, alig tudtak együtt tölteni valamennyi időt. Csakhogy az Amerikába érkezés másnapján kiderült, hogy a nő gyermeket vár. Eriknek nem is volt kérdés, hogy össze kell házasodniuk, de a korábbi válás miatt Tess ódzkodott ettől, ezért csak 2004-ben, Lily születése után két évvel álltak oltár elé.

Fotó: tessstimson.com

Tess szilárdan hitt a házastársi esküben, a hűségben. Csakhogy miután 2008-ban északra, a kanadai határ közelében lévő Vermontba költöztek, a nő magára maradt. Természetesen továbbra is imádta a férjét, de úgy érezte, vannak dolgok, amiket csak egy nővel lehet igazán jól kipletykálni, és ez a hiányérzet a hangulatára is hatással volt. Egy idő után már a szenvedély is kiveszett belőle, hiába volt férje ugyanolyan az ágyban, mint annak előtte.

Aztán levelet kapott egy régi kolléganőjétől, Freyától, aki akkoriban költözött a közelbe, és Tess kapva kapott a lehetőségen, hogy végre ismét egy baráttal találkozhat. A közös múlt és a hasonló életút miatt a két nő remekül megértette egymást, lassanként megszokottá vált a néhány hetenkénti találkozás egy ebéd vagy egy kávé mellett.

A kapcsolatuk akkor vett más irányt, amikor Freya meghívta Tesst egy baráti összejövetelre, ahol a kelleténél valamivel több alkohol fogyott, és az írónő egyszer csak azon kapta magát, hogy Freya megcsókolja, ő pedig viszonozza a csókot. Másnap reggel mindketten az alkoholra fogták a dolgot, de Tess fejéből nem ment ki az eset, hiába volt már színjózan. Egy következő alkalommal moziba mentek együtt, és Freya újra kezdeményezett - Tess pedig újra visszacsókolt.

Fotó: tessstimson.com

Erik persze látszólag mit sem sejtett, csak annyit látott, hogy felesége újra felszabadult, kibeszélheti magából a "csajos" dolgokat, és nem gondolt semmi többre. De a tényleges megcsalás csak pár hónappal később következett be, amikor Freya születésnapja alkalmából New Yorkba utaztak és közös szobát vettek ki egy szállodában. "Rengeteg tapasztalatom volt már férfiakkal, de újonc voltam a nőkkel. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor először próbálsz snowboardozni több éves alpesi síelőként" - fogalmazott Tess.

Az eset még egyszer ismétlődött meg, Tessnek visszatért az önbizalma, az ágyban is újra felszabadult lett, amit férje természetesen örömmel üdvözölt, de Tesst gyötörte a lelkifurdalás. Így hát néhány hét után úgy döntött, nem hazudozik tovább, bevallja a titkos viszont Eriknek - noha maga sem tudta eldönteni, megcsalásnak számít-e férjével szemben, ha egy nővel fekszik le.

De legnagyobb döbbenetére amikor összeszedte minden bátorságát és a munkából hazatérő Erikkel közölte, mi van közte és Freya közt, Erik azt felelte: "tudom". Kitalálta, amikor először látta együtt a két nőt, a köztük lévő kémia annyira vakítóan nyilvánvaló volt. "De örülök, hogy elmondtad, mert most már nem kell úgy tennem, mintha nem tudnék róla" - vallotta be nejének.

A találkozások azonban ezután megszakadtak, mert Freya férje kevésbé volt megértő. Abban viszont Tess maximálisan biztos, hogy ez a viszony mentette meg a házasságát, ettől újra nővé tudott válni, és a félrelépés nem szétzúzta, hanem gazdagabbá tette a frigyét - foglalta össze Tess.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.