Számítógéppel modellezték a torony szerkezetét

Videó - Átlépte az 5 métert az új dominótorony-rekord

Számítógépes tervezőprogram segítségével dolgozta ki egy mérnök annak a dominókból épült toronynak a szerkezetét, amellyel végül sikerült jó 20 centit rávernie az eddigi világrekordra.

2013.09.10 16:58ma.hu

5 méter 27 centi lett, ezzel mintegy 20 centivel döntötte meg a korábbi 5 méter 8 centis világrekordot dominótorony-építésben egy mérnök és néhány segítője, az eredményt a Guinness Rekordok Könyvének ellenőre is hitelesítette, így egy darabig most biztosan Tom Holmes nevét találjuk majd ennél a kategóriánál. A bristoli férfi a végén egy pezsgősüveggel kólintotta "lábon" a tornyot, ami másodpercek alatt magába roskadt.

Holmes már hónapok óta dolgozni kezdett a terveken és bevallotta, hogy számítógépes tervezőprogramot is bevetett a tökéletes eredmény érdekében: annak segítségével számolta ki és modellezte le, hogy pontosan hány darab dominóra lesz szüksége és azokat hogyan kell egymáshoz képest rakosgatni. Az új rekord impozáns méreteit jól jellemzi, hogy több mint egy méterrel magasodott volna egy átlagos emeletes busz fölé - feltéve, hogy a busz be tudott volna állni a zárt és természetesen szélvédett bevásárlóközpontba, ahol felállították a tornyot.

A konkrét építkezés bő hét órát vett igénybe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.