Lenyelte a gyémántot

Kakas vagy gyémánt?

Akár nyolc évbe is telhet, míg egy brit nő hozzájuthat gyémánt fülbevalójához, azt ugyanis lenyelte kedvenc kakasa, és a nő nem akarja levágni kedvencét és a műtét is túl veszélyes.

2013.09.03 00:29MTI
http://www.freedigitalphotos.net

A Sarah névre hallgató kakas - akit csibeként tojónak néztek, később pedig rajta ragadt a női név - még csak hat hónapos, várható élethossza 8 év. Gazdája, Claire Lemmon annyira szereti, hogy gyakran a vállán hordozza. Ez lett fülbevalójának a veszte: a kis kakasnak megtetszett a csillogó ékszer és bekapta - írta hétfőn a The Daily Telegraph című brit lap.

A fülbevaló értéke 300 font (105 ezer forint). Mivel a kis kakas napokon át nem tojt se aranyat, se gyémántot, gazdája elvitte állatorvoshoz. A röntgenfelvételek alapján kiderült: nincs remény arra, hogy az ékszer természetes úton távozzon Sarah-ból, mert megrekedt a zúzájában. Műtéttel ugyan ki lehetne venni, de előfordulhat, hogy azt nem éli túl az ifjú tarajos, amelyet nemcsak gazdasszonya, hanem annak lánya is nagyon szeret.

Az állatorvos szerint a fülbevaló arany és platina ötvözetű foglalatát idővel a kakas zúzájával szétőrli, ám a gyémántot nem, mert az túl kemény, így ha nem akarják se levágni, se megműttetni, akkor meg kell várni, amíg az állat végelgyengülésben kimúlik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.