Vizsgálatot követel a kulturális miniszter

Kiakadt a miniszter: rendőrkutyák házasodtak

A hagyományok meggyalázásának értékelte a Srí Lanka-i kulturális miniszter az ország első, ráadásul mindjárt csoportos kutyaesküvőjét, ezért vizsgálatot követel a rendőrség illetékeseinél.

2013.08.28 09:04MTI

Rendőrkutyákat adott össze csoportos esküvőn Srí Lankán a rendőrség, de kedden már bocsánatot is kért érte, mert a szigetország kulturális minisztere kirohant a ceremónia ellen és vizsgálatot követel. A vidám esküvő hétfőn volt, összesen 9 pár különlegesen kiképzett kutyát öltöztettek be menyasszonynak és vőlegénynek hagyományos népviseletbe Kandy városában.

Fotó: YouTube

A násznép soraiban állatorvosok és magas rangú rendőrtisztek is voltak, az ifjú párok pedig feldíszített rendőrségi autóval hajtottak el. Minderről egy helyi tévé is beszámolt, ám a ceremónia a kulturális minisztériumban heves ellenérzéseket szült. T. B. Ekananayake miniszter úgy ítélte meg, hogy az ebesküvő meggyalázta a hagyományos Srí Lanka-i esküvői rituálét és határozottan el kell ítélni.

A rendőrség szóvivője bocsánatot kért azért, ha bármiféle kárt okozott a kutyaceremónia az ország kulturális örökségében. Mint elmondta, céljuk a rendőrkutyák állományon belüli szaporítása volt a takarékosság jegyében.

A szóvivő megjegyezte, hogy 2011-ben a szigetország rendőrsége félmillió dollárt - 110 millió forintot - költött megfelelő kutyák vásárlására Hollandiától.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.