Gyönyörű menyasszony akart lenni, mielőtt meghal

Megrázó: álomesküvőt kapott a haldokló anyuka

Annak idején kisfia apjával nem házasodtak össze, most pedig már nincs ideje megtalálni az igazi szerelmet. A haldokló édesanya mégis átélhette az esküvő minden szépségét és örömét.

2013.04.19 12:25ma.hu

A 23 éves Kayleigh Duff remélte, hogy nem örökölte édesapja hibás génjét, ám a sors nem volt kegyes hozzá: tavaly júniusban kiderült, hogy a génhiba miatt rák fejlődött ki a májában, és bár megpróbálták eltávolítani a daganatot, a februári vizsgálat Kayleigh legrémesebb álmait keltette valóra: a halálos kór a vérén keresztül elárasztotta az egész testét, az áttéteit már gyógyítani nem lehet, legfeljebb a hátralévő idejét egy kicsivel meghosszabbítani. A fiatal angol nő édesapjával ugyanez a rendellenesség - a vastagbél-polipok fokozott kialakulása és azok rákká fejlődése - végzett 1998-ban, amikor Lee Duff mindössze 37 éves volt.

A konyhai kisegítőként dolgozó Kayleigh feladta a munkáját, és úgy döntött, a maradék időt fiára, a két éves Kaira fogja fordítani, közben pedig elkészítette a bakancslistáját azokról a dolgokról, amelyeket még szeretne átélni a könyörtelenül korán jött vég előtt. A listán több olyan tétel is szerepel, amely a fiához kapcsolható, például a London Akvárium, Madame Tussauds panoptikuma és Legoland megtekintése, de barátnője, Katie Birch meglátta, hogy az egyik pontban az szerepel: "egy csodás esküvő".

Csakhogy Kayleigh a kisfia papájával már régen szakított, jelenleg pedig nincs barátja és semmiképp nem lehetett arra várni, hogy előbb-utóbb megtalálja a igazit, aki még időben oltár elé is vezetheti - annak biztos tudatában, hogy talán csak hetek, vagy épp napok kérdése, hogy máris özveggyé váljon. Így hát Katie megszervezett egy álesküvőt, amelyre felbérelt egy jóképű modellt és mindent megszervezett, hogy az esküvő tökéletes legyen.

A fiatal nő semmit sem sejtett, amikor beállított hozzá egy mosolygós csapat és kezelésbe vették a haját és kisminkelték, ezután pedig felöltöztették hófehér ruhába, beültették egy Jaguarba és a gyönyörű Kenti Whistable Kastélyba vitték. Úgy tudta, csak egy fotózás vár rá, ehelyett azonban a "násznép" sorakozott fel mosolyogva, köztük a 46 éves édesanyja, Beverley Cox, a nagyszülők, Sharon és Ian Day, valamint a két éves kisfia, és természetesen a "vőlegénye", Danny Wisker.

Kayleigh Duff és fia, Kai (Fotó: Facebook)


"Eleinte egy kissé kínos volt, mert ez nyilvánvalóan egy bizarr szituáció, nem tudtam abbahagyni a nevetést. De a vőlegény annyira kedves volt és igazán jóképű" - mondta Kayleigh a boldogságtól ragyogva. Az esküvői fogadalom után mindenki pezsgőt ivott és ettek a menyasszonyi tortából, miközben az ifjú párról elkészültek a fotók, a szervezésért felelős barátnőnek pedig nem tud eléggé hálás lenni, amiért mindezt így megszervezte. "Tényleg egy álom vált valóra, gyönyörű volt!" - lelkendezett Kayleigh.

"Egy kissé megrázó volt" - vélte ugyanakkor az anyja. "Kayleigh gyönyörű volt és mindig is szeretett volna férjhez menni, egy csodaszép ruhában, és amikor láttam Kayleigh-t egy kedves fiatalember karján, elfelejtettem, hogy mi folyik itt. Olyan volt, mintha igazi lenne és tényleg megtörténne vele. És miközben tudjuk, hogy ez nem valódi, mi mégis akként éltük meg és megőrizzük a kedves képeket és emlékeket" - mondta az érzelmeivel küzdve.

Kayleigh az orvosok szerint nem gyógyítható, csak a havonta egyszer 10 órán keresztül kapott kemoterápiás kezelésben bíznak, hogy valamelyest elodázhatják a véget. Olyankor néhány napig a nő képtelen bármire, annyira kikészíti őt a kezelés, de utána van három csodás hete, amikor önmaga lehet és a fiával foglalkozhat. Az esküvőt is épp azért szervezték meg neki, hogy boldoggá tegyék, és ahogy Katie elmondta: mindenki segített és hozzájárult a nagy eseményhez, mert annyira szeretik őt.

"Annyira szép volt... egyszerűen lenyűgöző!" - mosolygott a valóra vált álom után a "menyasszony" barátnője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.