Nem tudott az asszony választani

Megosztoznak: ugyanazt a nőt veszik feleségül egyszerre

Először az ököljog alapján próbálták eldönteni a kérdést, de végül békés megoldásra jutott a két szerető: mind a ketten feleségül veszik ugyanazt a nőt és így fognak nagy egyetértésben éldegélni.

2013.08.27 08:29ma.hu

Megpróbálták döntésre kényszeríteni az özvegyasszonyt, de miután ő nem tudott választani két szeretője közül, szokatlan megoldáshoz folyamodott a két férfi: egyezséget kötöttek, hogy mindketten feleségül veszik a nőt. Némi bonyodalmat okoz ugyan, hogy bár a többnejűség több országban is megengedett, a többférjűség intézménye csak elvétve fordul elő, de a kenyai törvények szerint - ahol az eset történt - amennyiben bizonyítani tudják az érintettek, hogy olyan közösségből származnak, ahol elfogadott és megszokott a többférjűség, akkor nincs akadálya a kettős kézfogónak.



A Mombasában élő asszonynak két gyermeke van, akit a férfiak közösen nevelnek, és a kézzel írott egyezségbe azt is belevették, hogy amennyiben a nőnek újabb gyermeke születne, azt függetlenül attól, hogy ki a biológiai apa, mindketten a legnagyobb gondossággal fogják felnevelni. "Megegyeztünk abban, hogy mától nem féltékenykedünk egymásra, mert a feleségünk azt mondta, egyikőnkről sem akar lemondani" - magyarázták a férjek.

"Mindketten tiszteletben tartjuk azt a napot, ami a másiknak jár. Megegyeztünk abban, hogy szeretni fogjuk egymást és békében élünk. Senki sem kényszerített erre a megállapodásra" - tették hozzá. A férfiak egyébként négy éve folytatnak viszonyt párhuzamosan a nővel - adta hírül a kenyai NTV.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.