Négy felesége van

Őrizetbe vettek egy poligám kínai körzeti képviselőt

Őrizetbe vettek a kínai hatóságok egy körzeti parlamenti képviselőt, akiről kiderült, hogy négy "felesége" és tíz gyermeke van.

2012.12.14 18:20MTI

Sanhszi észak-kínai tartomány egyik vezetője szerint Li Csun-vent okirat-hamisítás gyanújával vették őrizetbe. További tizennégy embert is menesztettek állásából, illetve megrovásban részesítettek hanyagság, illetve amiatt, hogy segítettek Linek okmányok beszerzésében a házasságon kívül született gyermekek részére – mondta el Hsziaotien körzet pártbizottságának illetékese. 

A 43 éves Li Csun-ven Hsziaotien körzet képviselője és Hszincsuan falu párttitkára volt. A Hszinhua kínai hírügynökség értesülései szerint a férfit még szombaton vették őrizetbe, vasárnap pedig kizárták a körzeti, regionális parlamentből. A többnejűség bűncselekmény Kínában, s ráadásul a házaspárok többsége a jogszabályok értelmében eleve csak egy gyermeket nevelhet. Li 1989-ben lépett házasságra Hu Jong-hsziennel, akitől négy gyermeke született. 

További három nőtől másik hat gyermeke lett. Házasságlevelet is hamisított, hogy az egyik nő lakhatási engedélyt kaphasson. A házasságon kívül született gyermeknek a családjogi szabályok értelmében nem jár lakcímbejegyezés, márpedig Li kilenc gyermeke kapott ilyen igazolást a vizsgálat szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.