Hacker zaklatta a siket kisbabát

Babamonitoron át "tört be" a kislány szobájába a perverz

Valószínűleg a wifi-hálózaton keresztül kapcsolódott rá a bébiőrre egy perverz férfi, és obszcén szavakat ordított a kiságyban alvó gyermeknek - aki viszont nem ébredt fel, mert siket.

2013.08.15 11:23ma.hu

A szülők ereiben megfagyott a vér, amikor egy születésnapi vacsora közben a maguk mellé letett babamonitorból váratlanul egy vadidegen férfi hangja harsant fel, obszcén szavakat ordítva a békésen alvó két éves kislányuknak és azt követelve, hogy ébredjen fel. "Rohadt idióta, ébredj fel, te kis k...va!" - mondta a szülők elmondása szerint brit vagy európai akcentussal beszélő idegen, és az különösen ijesztő volt, hogy többször is a nevén szólította a kislányt. Ez utóbbinak az okára gyorsan rájöttek: a gyermek neve a kiságy fölé a falra van írva.

Fotó: Mellowmummy (Képünk illusztráció!)

Az amerikai házaspár attól félt, hogy valaki tényleg Allyson szobájában van, ezért az apa, Marc Gilbert rémülten szaladt oda, de nem látott senkit, csak az idegen hangját hallotta és látta, hogy mozog a kamera is. Az apa úgy véli, valószínűleg az internethez használt routerre csatlakozott valaki illegálisan és így férkőzött hozzá az ugyancsak wifit használó bébiőrhöz, amely fölött átvette az irányítást - számolt be a Daily Mirror. Azt csak remélni tudja, hogy korábban nem volt hasonló "betörés", amit esetleg nem vettek észre.

A kislány, akinek van egy három éves bátyja is, Ethan, nem ébredt fel az ordenáré ordítás ellenére sem, mert siket, és a beépített imlpantátumot a szülők alvás előtt kikapcsolták. Marc elmondta, hogy azóta a szerkezetet olyan módban működtetik, ami nem kapcsolódik az internethez, de mindenképp figyelmeztetni szerette volna a többi szülőt is, hogy amennyiben olyan készüléket használnak a kisbabájukhoz, ami képes külső hálózatra is rácsatlakozni, akkor mindenképp legyenek óvatosak, mert bármikor bárki meghackelheti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.