Csalásért állították bíróság elé

Jégkockával próbált tabletet csalni, csak elolvadt

Különleges küldeményként akart egy csomagot kézbesíttetni egy csaló, azt állítva, hogy egy tabletet küld, és magas biztosítást is kötött rá lopás esetére. Csakhogy a csomagban jég volt.

2013.08.13 12:05ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Az ötlet alapvetően nem volt rossz, de a kivitelezésbe némi hiba csúszott, így lebukott az a csaló páros, akik egy rosszul kézbesített csomag kártérítési díjából akartak meggazdagodni. Az angliai West Midlandben élő Nathan Meunch (29) és Nigel Bennett (39) azt tervezték, hogy különleges küldeményként adnak fel egy dobozt, aminek a kísérőokmányára azt írták, egy iPad van benne, de valójában csak jeget csomagoltak bele - vélhetően azért, hogy ne fogjanak gyanút a postások a túl könnyű üres doboz miatt. A csomagra biztosítást is kötöttek 2500 font értékben, arra az esetre, ha netán útközben valahogyan lába kélne a csomag beltartalmának.

A baj azonban már a feladáskor elkezdődött, mert amikor Meunch besétált a postahivatalba feladni a küldeményt, a jég már elkezdett olvadozni és átáztatta a kabátját. A pult mögött ülő Elaine Sloane szóvá is tette ezt, ám a férfi gondolkodás nélkül rávágta: igen, kint esik az eső. "Ezt eléggé furcsállottam, mert onnan kinézve, ahol én ültem, egyáltalán nem látszott, hogy esne" - mondta a bírósági meghallgatáson a postáskisasszony. Aztán annak rendje-módja szerint felvette az adatokat és megkérdezte a fiatalembertől, mi van a csomagban, mire Meunch bediktálta, hogy egy iPad.

"Körülbelül egy órával később az egyik kollégám észrevette a tócsát a Különleges Küldemények kupaca alatt" - folytatta a hölgy a beszámolót. Addigra már szinte teljesen szétázott a csomag, és előbukkant a maradék jég, lebuktatva ezáltal a csalókat. A kihallgatáson Meunch beismerte, hogy ezzel a trükkel akart pénzhez jutni, ha ugyanis bepereli a postát, hogy üres a csomag, akkor megkapta volna a busás kártérítést. A 2012. május 14-én elkövetett csalás végére közel 15 hónappal később, ezen a héten került pont, amikor a bíróság kimondta, hogy 12 hónap próbaidőt rendel el, benne 150 óra ingyenes közmunkával, továbbá 500 font perköltség megfizetésére kötelezte a két csalót - adta hírül a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.