(m)Elegük van

Hőség: 49 fok a debreceni állatkertben!

Jegelt gyümölcsöt és halat kaptak szombaton az állatkert lakói Debrecenben, ahol még mindig tart a kánikula - jelezte Nagy Sándor Tibor, a nagyerdei kultúrpark igazgatója.

2013.08.10 17:16MTI

Az állatok bágyadtak, nehezen viselik a több napja tartó hőséget, egy leguán rosszul is lett a hőségben - tette hozzá a szakember.

Az igazgató elmondta, hogy extra jegelt gyümölcsökkel, halakkal és húsokkal etetik az állatokat, s áthelyezték a reggeli, illetve az esti takarmányozás idejét is a hűvösebb időszakra.

Érdekességként említette, hogy a gazdasági udvar aszfaltja 49 fokosra hevült a forróságban. Folyamatosan párásítanak az állatkertben, ahol egyharmadával növekedett a vízfelhasználás a szokatlanul hosszú kánikulában - mondta Nagy Sándor Tibor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.