Lezárták a pandaház egy részét...

Ú lakó érkezhet a washingtoni állatkertbe

Nőstény óriáspandájának lehetséges vemhessége miatt átmenetileg lezárta pandaházának egy részét a Smithsonian Intézethez tartozó washingtoni nemzeti állatkert.

2013.07.31 06:29MTI

Az állatkert szóvivője, Devin Murphy szerint a Mej Hsziang nevű nősténynél viselkedésbeli változást és orrérzékenységet is észleltek, ezért a gondozók jobbnak látták lezárni az állat odúja körüli területet. 

Az állatkert a múlt héten jelentette be, hogy a nőstény hormonszintje növekszik, amely terhességre, de akár álterhességre is utalhat. Mej Hsziang kétszer is mesterséges megtermékenyítésen esett át márciusban, miután nem sikerült természetes módon párosodnia a Tien Tien nevű hímmel.
 
Az intézmény szerint a pandák gondozásáért felelős csapat folyamatos megfigyelés alatt tartja az állatot, amely "fészeképítésbe" kezdett. A nőstény eddig kettő bocsnak adott életét.
 
Taj San 2005-ben jött a világra, a másik kölyök pedig csupán egyhetes volt, amikor tavaly szeptemberben elpusztult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.