400 kilót nyom az elhízott beteg

Nem fért ki az ajtón, le kellett bontani róla a házat

Az első tünetek megjelenésekor még sikerült értesítenie az egészségügyi szakszolgálatot a szívrohamot kapott férfi, de kijutni már nem tudott a lakásából a 400 kilósra hízott betegnek.

2013.08.07 08:38ma.hu

Tűzoltókat is be kellett vetni, amikor a német Riegelsbergben élő Michael Lehberger szívrohamot kapott és valahogyan ki kellett juttatni őt a lakásból. A férfi megmentéséhez hat órás megfeszített munkára volt szükség, mivel 400 kilójával szó szerint a saját lakása rabjává vált: nem fért ki az ajtón. Amikor észrevette magán az infarktus első tüneteit, még annyi ideje volt, hogy értesítse a mentőket, de se önerőből nem tudta elhagyni a lakását, se a mentők nem tudták kivinni az ajtón keresztül, ezért végül lebontották a lakása oldalfalát és azon keresztül szabadították ki.

A kórházba szállítás sem volt egyszerű feladat, a 29 éves férfit hagyományos autóba nem tudták beültetni, így egy kotrógép elejébe ültették, ahol négy tűzoltó biztosította, hogy ki ne boruljon. A kórházban különleges ágyat kapott, amely elbírja az irdatlan súlyát - számolt be a Daily Mirror című lap. "Még soha nem hajtottunk végre hasonló akciót" - mondta utólag Volker Klien, a mentést irányító csapat vezetője.

A szomszéd hozzátette: két éve a küszöbön se látta Lehbergert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.