Illegális gyerekkereskedő-hálózat?

Facebookon árulják a gyerekeiket a terhes nők

Akár 15 ezer fontot is fizethetnek a gyermektelen párok azokért a gyerekekért, akiket szülőanyjuk különböző okokra hivatkozva a Facebookon hirdetnek meg eladásra. Az ügyben rendőrségi nyomozás indult.

2013.08.02 13:50ma.hu
Fotó: ma.hu

Figyelmeztetést adott ki a brazil rendőrség, miután felfedezték, hogy csoport alakult a gyermeküket vállalni nem tudó/akaró nők és a gyermektelen párok egymásra találásáért. A júniusban indult oldal időközben törlésre került, ám nem az illegális örökbefogadás jelentette - és jelenti a jövőben létrehozott hasonló csoportokban - a legnagyobb veszélyt. "Egy kismama akár egy pedofillal, egy drogkereskedővel vagy embercsempésszel is tárgyalhat" - hívta fel a figyelmet Ademir de Oliveira, a gyermek- és serdülőkorúakért felelős osztály vezetője.

A nők gyakorta a nyilvános üzenőfalon osztották meg, hogy nem kívánt gyermeket hordanak a szívük alatt vagy szültek nemrégiben, és 15 ezer fontnak megfelelő összegért szívesen túladtak volna rajtuk. "A nevem Gisele. Van egy négy hónapos fiam, de nem olyanok a körülményeim, hogy foglalkozni tudjak vele" - írta az egyik nő. Egy másik pár a fogadó oldalról jelentkezett: "Kiegyensúlyozott életet élő fehér pár vagyunk. Nem tudok teherbe esni és örökbe szeretnék fogadni egy gyermeket" - áll az üzenetben.

Az illetékes hatóságok nem erősítették meg, hogy a folyamat végbement-e - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.