A rendőrség beszélte rá a vádra

Feljelentés helyett facebookon "hirdette" a szatírtámadást

Csak a rendőrség jelentkezése után tett feljelentést egy nő, akit újév hajnalán szatírtámadás ért. Elsőre ugyanis csak a közösségi oldalig jutott el.

2013.01.04 09:29ma.hu

Mindössze négy órára volt szüksége a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozóinak ahhoz, hogy elfogja a 20 éves fiatalembert, aki újév hajnalán két nőre is rátámadott. Igaz, a nyomozást csak január 3-án délután indíthatták meg, miután az egyik sértett a rendőrök rábeszélésére hajlandó volt megtenni a feljelentést, addig az eljárást nem kezdhették meg. Az esetre úgy derült fény, hogy egy szolgálaton kívüli helyi rendőr felfigyelt a közösségi oldalon elterjedő posztra, melyben az áldozat felháborodottan mesélte el a szatírtámadás történetét.

Kollégái felkeresték a nőt, majd a következő négy óra alatt nemcsak azonosították, de el is fogták és letartóztatták a korábban büntetlen előéletű elkövetőt. A fiatalember a vallomása során ismerte be, hogy egy másik nőt is hasonlóképp inzultált, aki a rendőrök megkeresésére ugyancsak feljelentést tett.

A fiatal elkövető ellen kezdeményezték az előzetes letartóztatást szemérem elleni erőszak bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, a rendőrség ugyanakkor nyomatékosan felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben bűncselekményt látnak, esetleg ők maguk az elszenvedői, akkor elsősorban a rendőrségnél próbáljanak jogorvoslatot találni, a közösségi oldalakat legfeljebb ennek kiegészítéseképp vegyék igyénybe, de semmiképp sem helyette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.