Szociális segélyért lettek rabok

Éveken át egy garázsban: négy férfit tartottak bezárva

Évekig, talán egy évtizedig is fogságban tartottak négy férfit egy garázsban az amerikai Houstonban, hogy felvegyék helyettük a szociális segélyt; a legidősebb áldozat néhány nappal a kiszabadulás után meghalt alultápláltság következtében.

2013.07.31 15:52MTI

A 79 éves William Merle Greenawalt súlyosan alultáplált volt, amikor rátaláltak - közölte kedden a rendőrség. Az idős ember hat nappal azután hunyt el a kórházban, hogy három sorstársával együtt kiszabadult börtönéből.

Két másik áldozatot, az 59 éves Dean Cottinghamet és a 64 éves John Edward Padgetet már kiengedték a kórházból, ahol szintén alultápláltság miatt kezelték őket. A negyedik, 50 éves fogvatartottnak nem volt szüksége orvosi kezelésre.

Egyikük - egyelőre nem bizonyított - állítása szerint tíz évet töltöttek az átalakított garázsban. A hatóságok szerint azzal az ígérettel csalták őket oda, hogy ott élelmet, sört és cigarettát kapnak, majd "örökre" rájuk zárták az ajtót. Arra kényszerítették őket, hogy a garázsban éljenek, ahol nem volt vécé, sem fekvőalkalmatosság, az egyetlen berendezési tárgy egy szék volt. Enni csak ételmaradékokat kaptak.

Fotó: freedigitalphotos.net

Fogvatartójuk felvette helyettük szociális segélyüket. A garázs tulajdonosának 31 éves unokáját letartóztatták, súlyos testi sértéssel vádolják. A hatóságokat egy szomszéd értesítette, aki meglátta a rabok egyikét az ablakban, amint szemlátomás éhesen a gyomrát dörzsölgette.

Nemrég vált ismertté egy másik hasonló eset is: Ohio államban egy fogyatékos nőt és gyermekét tartották fogva és dolgoztatták rabszolgaként. Három fogvatartójuk megkínozta és erőszakkal munkára kényszerítette őket, lőfegyverek mellett harci kutyákkal és óriáskígyókkal is fenyegették őket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.