Túl vörös volt a vércse?

Szabadon engedték a kémkedéssel gyanúsított madarat

Szabadon engedtek a török hatóságok egy madarat, amelyet korábban Izraelnek való kémkedés gyanújával vettek őrizetbe, ám a röntgenfelvételek kimutatták, hogy a szárnyasba nem ültettek megfigyelőkészüléket.

2013.07.28 04:30MTI
Fotó: Wikipedia.org

A vörös vércse akkor vált gyanússá az Altinayva nevű falu lakói számára, amikor meglátták az állat lábán lévő fémgyűrűt, rajta a 24311 Tel Avivunia Israel felirattal. A falusiak jobbnak látták átadni a madarat a helyi kormányzónak.

A vércsét röntgenvizsgálatnak vetették alá az egyik egyetemi kórházban, hogy megnézzék, nincsenek-e mikrochipek vagy lehallgatókészülékek ültetve az állatba - írta a Milliyet című török napilap, amely címlapon közölte a röntgenképet "izraeli ügynök" címmel.

Az egykor szövetséges Törökország és Izrael közötti kapcsolat meglehetősen feszült 2010 májusa óta, amikor izraeli kommandósok megöltek kilenc török aktivistát a Gázai övezetbe tartó segélyszállító flottilla Mavi Marmara hajóján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.