Leleplezés vagy rágalmazás a videó?

Durva videó: fúróval és rozsdás fogóval műtöttek

Az illetékesek mindent tagadnak, ám az internetre felkerült videó készítője azt állítja, nem egy lejáratókampány része az a film, amelyen látszólag sebészek dolgoznak teljesen átlagos építészeti eszközökkel.

2013.07.25 13:27ma.hu
Fotó: LiveLeak

A videó készítője azt állítja, hogy a képkockákon egy valódi műtét jelenetei láthatók, miközben egy beteg lábán épp osteotómiát (csontvésést) hajtanak végre. A felvétel a moldovai Chisinauban készült és a Publica TV-ben mutatták be, óriási botrányt keltve, ami nem csoda: az orvosok teljesen átlagos építési eszközöket használnak, mint például fúrógép és fogó. Egyikük, a magát Nicolae Curcă néven nevező orvos azt is megjegyzi, hogy már tájékoztatták az illetékes szerveket, hogy kénytelenek ezekkel dolgozni.

A moldovai egészségügyi miniszter, Andrei Usatii azonban cáfolja, hogy a felvétel valós állapotokat mutatna be, szerinte az egésznek csupán az volt a célja, hogy hiteltelenné tegye a kórházat. Iuriu Leanca miniszterelnök ugyanakkor azonnal kiadott egy közleményt, melyben tudatja, hogy azonnali vizsgálatot követel Usatii minisztertől a kórházban használt orvosi berendezésekről és azok állapotáról, és utasította, hogy szükség esetén találjon módot az új berendezések megvásárlására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.