Fényképezés után megeszi a modelljeit

Döglött halakat öltöztet fel - szerinte ez a művészet

Akár három hónapon keresztül is tervezgeti a művét, majd miután elkészült és lefényképezte a csoportképet, a művész egyszerűen megeszi vacsorára a modelljeit. Pedig nem is kannibál!

2013.07.23 09:58ma.hu
Fotó: Facebook

Azt elismeri, hogy a családja és a barátai őrültnek tartják, arról azonban fogalma sincs, miért. Anne Catherine Becker-Echivard hobbija valóban nem szokványos, persze ennek megfelelően kellőképp látványos és a maga módján még lenyűgöző is. A párizsi születésű nő sokszor hónapokig tervezgeti egy-egy alkotását, majd kiválasztja a tökéletes modelleket, szépen felöltözteti őket és lefotózza a jelenetet - végül megfőzi őket vacsorára és jóízűen elfogyasztja.

Szerencsére semmiféle horrorisztikus dolog nem zajlik a nő otthonában, modelljeit ugyanis a helyi halárusnál szerzi be, elsősorban pisztránggal, tengeri sügérrel, márnával, tőkehallal és ponttyal szeret dolgozni, a kimúlt halakra húzza fel a ruhákat és az így készült képekkel kápráztatja el vagy épp botránkoztatja meg a nézőközönséget. "Vagy imádják, vagy végtelenül visszataszítónak találják" - mondta a Daily Mirrornak a jellemző fogadtatásról.

"Ez a tökéletes újrahasznosítás művészete. Semmi sem marad meg feleslegesen, és meg tudok élni belőle" - fogalmazott. "Olyan az egész, mint valami szerepjáték, vagy mese, a végén egy olyan erkölcsi tanulsággal, amikor az emberinek tűnő karikatúrák a fogyasztói társadalomról mutatnak ironikus képet" - magyarázta a koncepciói alapját. A 42 éves nő azt is bevallotta, hogy a hobbiját egy gyermekkori kedvelt szórakozás ihlette: akkoriban egereket öltöztetett.

Fotó: Facebook


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.