Ellepte a sült tojás a Halálvölgyet

A földön sült tojás még kánikulában is tilos csemege!

Akkora forróság uralkodott el az elmúlt napokban a kaliforniai Death Valleyben (halál völgye), hogy még a tojást is meg lehetett sütni a forró napon.

2013.07.12 15:05MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

Ezt tette a Death Valley Nemzeti Park munkatársa is a múlt héten, aki tojássütését megörökítette és feltette egy videoportálra. Több se kellett a park látogatóinak, azonnal utánozni kezdték őt, ám nem használtak serpenyőt. A tojássütéssel így olyan ragadós mocskot hagytak hátra a nemzeti parkban, hogy az illetékesek a park Facebook honlapján kénytelenek voltak felhívást közzétenni a tojássütés leállítására.

A Death Valley nemcsak Észak-Amerika, hanem a Föld egyik legforróbb területe: száraz, sivatagos vidék, ahol az éves csapadékmennyiség kevesebb mint 50 milliméter. Nevét 1849-ben, a kaliforniai aranyláz idején kapta bevándorlóktól, akik eltévedtek, és majdnem odavesztek a kietlen katlanban.

A park területe 13 648 négyzetkilométer, legmélyebb pontja - a Badwater-medence - 86 méterrel fekszik a tengerszint alatt. A nyári középhőmérséklet megközelíti az 50 Celsius-fokot. Az elmúlt napokban is 48,9 Celsius-fokra emelkedett a hőmérő higanyszála, a meteorológusok azt várták, hogy meg is fog dőlni a melegrekord: 56,6 Celsius-fokot mértek éppen száz éve, 1913. július 10-én.

A parkőrök szerint szerencsére eső és felhős idő köszöntött be, és a tojássütéssel felhagytak a látogatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.