A feltörés pillanatában jött a meglepetés

Videó - Tojást talált a tojásban!

Nem akart hinni a szemének Sean Wilson, feleségéből pedig szűnni nem akaró nevetés tört ki, amikor a saját tyúkjuk által tojt óriási tojásból egy másik, kisebb tojás került elő.

2013.01.23 07:29ma.hu

A tyúkot Rosie-nak hívják, és eddig egészen olyan volt, mint bármely más átlagos tyúk: kapirgált az udvarban, csipegette a földön talált magokat és időről időre egy tojással örvendeztette meg gazdáját, egyszóval tette, ami a dolga volt. Ám egy szép napon Sean Wilson nem akart hinni a szemének: a fészekben a szokványosnál kétszer nagyobb tojás várta. Az angliai Waterlooville Hampshire-ben élő férfi elhatározta, filmre veszi és megőrzi az örökkévalóságnak a 18 dekás tojás "kivégzését", és ez óriási szerencse volt, mert enélkül utólag már hiába is bizonygatta volna bárkinek, milyen újabb meglepetés érte.

Arra felkészült, hogy valószínűleg két sárgáját is talál a héjon belül, épp ezért különös óvatossággal nyitotta fel a tojást, de nagy döbbenetére - és az őt filmező felesége harsány hahotázása közepette - állapította meg, hogy az óriástojásban egy másik, normál méretű termény rejtőzött. A szenzációs videót egy hét alatt már több mint 800 ezren látták, a furcsa tojást egyébként Wilson január 14-én ütötte fel.

Douglas Russell, a brit természettudományi múzeum szakértője szerint a dupla tojás "rendkívül ritka", és szupermarketekben hiába is keresnénk ilyet, ott szinte teljesen kizárt, hogy efféle csodával találkoznánk. A The Daily Telegraph a The New Scientist című tudományos folyóiratra hivatkozva azt írta, hogy a kettős tojás legvalószínűbb oka a petevezeték körül fellépő, a szokottól eltérő izommozgás lehet, ami megzavarta a normál működést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.