A bevándorlásiak nem ismertek pardont

Amerikában esett kómába, Lengyelországban tért magához

30 éven keresztül az Egyesült Államokban élt egy férfi, ám egy nem kimondottan szép napon agyvérzést kapott és kómába esett. Ekkor derült ki, hogy nincs ott keresnivalója - kitoloncolták hát.

2013.06.28 07:29ma.hu

Három évtizeddel ezelőtt vándorolt New Yorkba, ám a hatóságok nyilvántartása szerint illegálisan tartózkodott az Egyesült Államokban a lengyel Wladyslaw Haniszewski, ráadásul társadalombiztosítása sem volt, ami azt jelenti, hogy kizárólag a sürgős, életmentő beavatkozásokat végezhetik el rajta baj esetén. Márpedig a baj megtörtént: a 69 éves férfi egy napon agyvérzést kapott és kómába esett, így első körben azonnal kórházba szállították, de amikor kiderült, hogy nem jogosult az egészségügyi ellátásra, kirakták a kórházból.

A férfi kis híján sokkot kapott, amikor később arra tért magához, hogy Lengyelországban van. Mint kiderült, az Új-Brunswick-i Robert Wood Johnson Egyetemi Kórházból úgy tették ki, hogy a családtagokat vagy a barátokat sem értesítették, egyenesen kitoloncolták szülőhazájába. "Úgy dobták ki, mint egy zsák krumplit" - fogalmazott a beteg szülővárosának, Boleslawiecnek az egészségügyi képviselője.

A kórház ugyanakkor azt állítja, hogy megfelelően tájékoztatták az érintetteket a férfi elbocsátásáról és gondozási tervéről is. A hatóságok egyelőre vizsgálják az egymásnak ellentmondó tényeket - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.