Négy lábbal született az afrikai kisfiú

Két lábát levágták, még mindig maradt kettő a fiúcskának

Négy lábbal jött a világra, de a műtéttel két hónapot várnia kellett egy namíbiai kisfiúnak. A gyermeknek egy kilenc órás műtét során távolították el a felesleges két végtagját.

2013.06.21 11:17ma.hu

A hivatalos közlemények szerint jól reagál a kezelésekre és a körülményekhez képest jó állapotban van az a 2 hónapos namíbiai kisfiú, akinek egy fejlődési rendellenesség következtében kettő helyett négy lába volt a születésekor. A dél-afrikai országban, Cape Town városban található gyermekkórház sebészcsapata kilenc órás műtét során távolította el a felesleges végtagokat csütörtökön - számolt be a Huffington Post.

Az Andrew Palismwe nevű csecsemő édesanyja elmondta, hogy a kisfiú az intenzív osztályon töltött első nap után "gyorsan reagált a gyógyszerekre". A műtétet a namíbiai kormány fizette, egy olyan alap segítségével, amely a kevésbé tehetős, magánorvost megfizetni nem tudó emberek számára biztosítja az orvosi ellátást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.