Balesetben sérült meg a lába

Levágták a lábát és azt mondták, temesse el

Egy balesetben olyan súlyosan megsérült a lába egy nőnek, hogy nem lehetett elkerülni az amputálást - ám az igazi sokk csak ezután következett: közölték vele, hogy vigye haza ő és ássa el.

2013.06.04 13:56ma.hu

A legvadabb álmában sem gondolta volna a baleset áldozata, hogy miután a súlyosan roncsolódott bal lábát nem lehet megmenteni, és már csak az amputálás marad hátra, a legrosszabb csak ezután fog következni. Nem is nagyon akarta elhinni a 30 éves nő, hogy az orvosok komolyan beszélnek, de aztán lassanként bele kellett törődnie: saját magának kellett elföldelnie a lábát. A moldovai Alina Negare néhány héttel a műtét után kapta meg az értesítést, hogy jelenjen meg a kórházban és vegye magához a lábát, mert nem a kórház felelőssége megszabadulni tőle.

Fotó: freedigitalphotos.net

"Először azt hittem, csak valami vicc lehet, de amikor közöltem velük, hogy ezt nem szeretném, akkor azt mondták, muszáj, mert ez a szabály" - idézte a döbbent nőt az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. "Amikor megkérdeztem, hogy mégis mit kezdjek vele, azt mondták, temessem el." Így hát a szerencsétlen nőnek nem maradt más választása, de mert továbbra sem volt képes a levágott lábát a kezébe venni, a húgára bízta az intézkedést, ő ment el a kórházba és aztán a helyi temetőbe is.

Az esethez a kórház szóvivője csak annyit fűzött, hogy valóban így szól a szabályozás, a kórházi személyzet nem köteles gondoskodni a levágott testrészekről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.