Durva baleset

Beleállt a hasába a sikító - 50 kilométert ment, mire kivették - KÉPPEL!

Több mint 50 kilométert tett meg egy brazil földműves hasában egy sarokcsiszolóval, mire végre megműtötték.

2013.06.15 11:03MTI
Kép: fotos.noticias.bol.uol.com.b

A férfi jól van, állapota stabil, normálisan eszik, hamarosan, néhány napon belül, haza is engedik - tudatta helyi idő szerint csütörtökön a Rio Grande do Sul szövetségi állam fővárosától, Porto Alegrétől több mint 600 kilométerre fekvő Santa Rosa kórháza.

A földművest hétfőn érte a baleset: fán végzett megmunkálást, a szerszám azonban kicsúszott a kezéből és beleállt a hasába. Gregorio Steinmedc a feleségétől remélt segítséget, a nő elsősegélyben részesítette, majd ki akarta húzni a barkácsgépet. A férfi azonban nem engedte, ragaszkodott ahhoz, hogy bemenjenek a helyi kórházba Campina de Missoesban. Onnan azonban átirányították az 50 kilométerre lévő Santa Rosába, ahol végül megoperálták. A gép így is két órán át volt a hasában.

"Erős vagyok, nem féltem, hogy meg fogok halni" - mondta a földműves később. A szerszám 10 centi mélyen fúródott a húsába, létfontosságú szerveket azonban nem ért.

A műtétet végző orvos szerint a férfi elvérzett volna, ha szállítás közben vagy még otthon kiveszik a fűrészt.

Gregorio Steinmedc a történtek után megfogadta, hogy nem nyúl többé sikítóhoz. "Nagyon veszélyes" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.