Nem lehet kimosni a nyomát

Tiltólistán a görögdinnye: egyetemen tilos enni!

Betiltották a görögdinnye fogyasztását egy észak-kínai egyetemen is, miután a takarítók panaszkodni kezdtek, hogy lehetetlen a gyümölcs nyomát eltüntetni a kollégium számos pontjáról.

2013.06.10 13:36ma.hu

Betiltották az észak-kínai Shenjang város egyetemének kollégiumában a görögdinnyét, miután a takarítószemélyzet panaszt emelt, hogy a nyári szünet alatt képtelenség az épületet rendesen kitakarítani: a diákok által szétdobált dinnyehéj olyan foltot hagy, amit lehetetlen bármilyen tisztítószerrel eltávolítani. Az iskola vezetése ezért úgy döntött, hogy mivel a vegyszerekkel sem tudják felvenni a harcot a dinnye ellen, egyetlen megoldás marad: magát az okot kell megszüntetni.

Fotó: freedigitalphotos.net

A diákok között már ki is hirdették, hogy aki dinnyét visz a kollégiumba, azt azonnal felfüggesztik. "Ez a gyümölcs rendkívüli módon szennyez, a diákok pedig egyébként sem arról híresek, hogy szeretik a tisztaságot. A takarítóink alig tudnak megbirkózni az általuk okozott kosszal" - magyarázta az egyik oktatási tisztviselő. Szerencsére hozzátette, hogy a dinnyét nem száműzték teljesen a diákok étrendjéből, a büfében továbbra is bárki megveheti és megeheti, csak a kollégiumi szobákra és az egyetem egyéb területeire vonatkozik a tiltás - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.