Hibás volt a feladat, de senki nem mert szólni

Pánik a Cambridge-en: megoldhatatlan feladatot kaptak a vizsgázók

Hibás, pontosabban hiányos feladatot kaptak a Cambridge Egyetem vizsgázói, a megoldáshoz szükséges egyik változót nem tüntették fel - mégsem merte senki jelezni a hibát.

2013.05.28 16:50ma.hu

Ledermedtek a Cambridge Egyetem másodéves diákjai, amikor a természettudományok tantárgy vizsgáján két megoldhatatlan feladatba is belefutottak. A kérdésekből ugyanis kimaradt egy olyan részadat, ami miatt nem lehetett kiszámolni az egyenletet. A vizsgáztatók azonban leginkább azon lepődtek meg, hogy közel 300 diák csak ült és értetlenül vakargatta a fejét, mire végre valaki vette a bátorságot és felhívta a vizsgafelügyelők figyelmét a hiányra - adta hírül a Daily Telegraph.

Fotó: freedigitalphotos.net


A becslések szerint a hallgatók mintegy háromnegyede megpróbált válaszolni legalább az egyik hibás kérdésre, amelyek egymástól ugyan függetlenek voltak, de a számításokhoz szükséges adatokat közösen adták meg hozzájuk. "Volt, aki egyszerűen csak átugrotta a kérdést, de sokan próbálkoztak vele és sok időt elvesztegettek miatta" - magyarázta az egyik, neve elhallgatását kérő diák. Végül a vizsgáztatók elismerték a hibát, ezért miután megadták a hiányzó adatot, 15 perccel meghosszabbították a tesztírásra szánt időt.

"A hibák önmagukban nem is lettek volna nagyok, viszont emiatt megkérdőjelezhető volt, hogy nem akad-e másutt is hasonló" - tette hozzá az egyik vizsgázó, aki úgy véli, hogy emiatt nemcsak az a két feladat miatt veszítettek időt, de a többi kérdésre is lassabban tudtak válaszolni. Abban viszont többen is egyetértettek, hogy nagy elismerés jár annak a bátor vizsgázónak, akinek volt elég mersze felhívni a tanárok figyelmét a tévedésükre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.