Vizsgálatot indított a helyi tanács

Már a gumimedencéhez is építési engedély kell?!

Vizsgálatot indított a helyi tanács és felszólította a kert tulajdonosát, hogy mutassa be az építési engedélyt... - a felfújható gumimedencéjéhez! Hol másutt, mint az "őrült" angoloknál.

2013.05.28 08:54ma.hu

Helyszíni szemlét követeltek és az építési engedély bemutatását az angliai Egremontban élő Sarah McLeantől, miután az egyik szomszéd bejelentést tett, hogy valamiféle "szerkezet" van a kertjében. A nő azt gyanítja, hogy a bejelentő vélhetően a magas fal mögül felemelkedő gőzfelhőre figyelhetett fel, ami miatt úgy hitték, hogy egy nagy pezsgőfürdőt építtetett a kertjébe, ami már valóban engedélyköteles lett volna, a helyi tanács viszont még mielőtt meggyőződött volna a valós helyzetről, máris felszólítást küldött az ingatlan tulajdonosának, igazolja az "építmény" jogszerűségét.

Csakhogy valójában Sarah kertjében nincs más, mint a néhanapján felfújt gumimedence, az 1,2 méterszer 60 centis "szerkezet" lényegében semmiben sem különbözik egy egyszerű gyermekmedencétől. "Nyilvánvaló, hogy nem jakuzzit építettünk. Nevetséges, hogy már egy felfújható pezsgőfürdőhöz is építési engedélyt kérnek!" - panaszolta a 28 éves nő a Mirror című napilapnak. "Csak felfújja önmagát a medence, megtöltjük forró vízzel, beleülünk, relaxálunk, aztán elrakjuk" - magyarázta a működését és használatát. Ráadásul a híresen zord angol időjárás miatt Sarah már annak is örül, ha hetente egyszer fel tudják állítani a medencét egy kis pancsoláshoz a kedvesével.

Az illetékes hivatal ezek után megnyugtatta a felháborodott nőt, hogy csupán egy öt perces rutineljárásról van szó, megnézik, tényleg nem állandó építményről van-e szó és ha megbizonyosodnak róla, hogy leeresztés után teljesen eltűnik a kertből a medence, akkor békén hagyják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.