Ez a világ leggyorsabb vécéje!

Videó - Vécével jár munkába, meg bárhová

"Ez a világ leggyorsabb vécéje!" - rikkantja Colin Furze és máris egy magasabb sebességfokozatba kapcsol a vécékefével, miközben a papír lobogva úszik mögötte.

2013.05.23 09:01ma.hu

A munkába járás még soha nem volt ennyire mulatságos és főképp fantáziadús, mint amilyen az angol Stamford Lincolnshire-ben élő Colin Furze számára. A 33 éves vízvezetékszerelő ugyanis megépítette a világ leggyorsabb mobilvécéjét, ami elmondása szerint tökéletesen betölti eredeti funkcióját is, miközben akár 88 kilométer per órás sebességgel száguld az utakon. Persze vélhetően nem akkor és nem ott fogja eredeti rendeltetésének megfelelően használni, ahol mindenki látja, de az elvi lehetőség akkor is adott.

A tréfás kedvű férfi egy 140 köbcentis motort alakított át, a munka összesen négy hetét vette igénybe. A sebességváltó vécékefének van álcázva, és minden megtalálható a járművön, ami egy hagyományos toilet tartozéka: van víztartály, amit természetesen le lehet húzni, van törülköző és persze a vécépapír, amivel csak egy gond van: a menetszéltől elég hamar letekeredik és libegve úszik a motoros mögött.

A kezelése mindazonáltal nem túl egyszerű. "A víz miatt kissé fejnehéz a szerkezet, és amikor átmegy egy-egy nagyobb döccenőn, akkor minden vizes lesz" - mondja Colin, hozzátéve, hogy az ülőke is csúszós és nehéz megmaradni rajta egy bizonyos sebesség fölött. "Meg kormányozni is elég trükkös" - részletezte a Metro című brit lapban a szerkezet hiányosságait.

A korábbi leggyorsabb vécét 2011-ben mutatták be Olaszországban, ám az mindössze 67 kilométer per órás végsebességet tudott elérni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.