Ezt ne próbálják ki otthon!

Videó - Rosszul sült el a kémiaórán a kísérlet

Tökéletesen sikerült demonstrálnia egy kémiatanárnak az osztály előtt, miért nem szabad a földgázzal játszani, bár szerencsére nem történt robbanás, ellenben mindenki nyakig elázott.

2013.05.21 09:29ma.hu

Váratlan fordulatot vett a kémiaórai kísérlet az amerikai Kentucky államban a Glasgow Középiskolában, amit ráadásul az egyik diák a mobiltelefonjával meg is örökített - bár vélhetően nem azért, mert számított a katasztrófára, egyszerűen csak fel szerette volna venni az érdekesnek ígérkező tanári bemutatót. A kémiatanár épp azt ecsetelte, mennyire veszélyes a földgázzal játszani, aztán kieresztett egy adag gázt az előtte álló üvegpalackból, és ahogy a levegőnél jóval kisebb sűrűségű anyag a menyezeten szétterült, meggyújtotta azt.

Az első fordulóban még rendben is ment minden, csupán a plafonon lévő fekete foltok szaporodása jelezte az újabb sikeres demonstrációt, ám amikor másodszorra is be akarta mutatni a tanár, mi történik, ha meggyújtjuk a földgázt, elszabadult a pokol. A lángok ugyanis nem maradtak egy helyben, a tanár feje fölött, hanem egy kósza csóvával belenyaltak a tűzérzékelő készülékbe, ami abban a pillanatban beindította az automata oltórendszert, másodpercek alatt elárasztva vízzel a termet és persze a diákokat is.

Utóbb bebizonyosodott, hogy az elúsztatott kémiaterem berendezésén kívül semminek és senkinek nem esett baja, az iskola igazgatója elégedett volt a diákok hatékony teremkiürítési gyakorlata láttán, a felvételt készítő diák pedig még azon melegében elkezdett tippelgetni, hogy ez a felvétel garantáltan egymillió letöltést jelent majd a YouTube-on. Nem becsülte alul: csak az eredeti felvétel már átlépte az 557 ezer megtekintést, a továbbosztott videókkal együtt pedig lassan el is éri azt a milliót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.