Rendőröknek kellett szétválasztaniuk a küzdőket

Összecsaptak a sötét erők: Star Wars kontra Idő Urai

Az erőre is szükségük volt azoknak a rendőröknek, akiket egy sci-fi találkozó helyszínére vezényeltek ki, miután két tábor összecsapott: a Star Wars és a Doctor Who rajongói nem fértek meg egymás mellett.

2013.05.16 10:45ma.hu

Rendőröket kellett bevetni egy norwichi sci-fi találkozón, amikor összecsapás tört ki a Star Wars rajongói és a Doctor Who fanok között. A két csoport közt már jó ideje tart a viszály, de eddig legfeljebb csak szóban inzultálták egymást. Most azonban háború robbant ki, amikor a Star Wars klub szervezője, Richard Walker meglátta Jim Poole-t, a rivális klub vezetőjét két Idő Urai rajongó kíséretében, David Tennantnak öltözve. "Az ajtóban álló illető nem engedte be őket. Rátettem a kezem Poole úr karjára, hogy kikísérjem őt és ő erre azt mondta, hogy bántalmaztam őt" - mesélte később a harc kirobbanásának okát a 63 éves Walker.

Fotó: MTI


A vitába pillanatok alatt több mint egy tucat másik rajongó kapcsolódott be a mintegy ezer egybegyűlt közül, mellesleg sokan birodalmi rohamosztagosoknak öltöztek - számolt be a Mirror című brit lap. A helyszínre érkező rendőrök végül egyetlen rajongót vittek be, jelenlétüktől azonnal lehiggadtak a kedélyek. A hatóság szóvivője szerint a két csoport tagjai azzal váltak szét, hogy nem kerülnek egymás útjába. Poole egyébként az esethez annyit fűzött, hogy nem gondolta, hogy gondot jelent, ha autogramot szeretnének szerezni a Doctor Who színészeitől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.