Megkóstolná?

Merész: itt a sajtos-hagymás csokoládé

Sokak szerint borzalmas az íze, de ez egyáltalán nem szegi a kedvét egy ír csokoládégyártó cégnek, hogy továbbra is készítse a sajtos-hagymás csokiszeleteket.

2013.05.10 16:33ma.hu

Bevalljuk, szerkesztőségünk tagjai közt nem sikerült egyetértésre jutni, vajon az édességek, vagy inkább a vasárnapi villásreggelik közé soroljuk-e gasztronómiailag a legújabb ír csodakreálmányt, mindenesetre nagy merészségre van szükség ahhoz, hogy bárki is beleharapjon. A Tayto nevű csokoládégyártó cég ugyanis azt találta ki, hogy piacra dobja a sajtos-hagymás csokit.

Fotó: Tayto


Hogy az ötlet egyáltalán hogyan fogant meg bárki fejében, vagy hogy ki volt az, aki ebben fantáziát látott, talán már maguk a cég dolgozói sem tudják, mindenesetre a keverék nem aratott osztatlan sikert a nagyközönség körében. A limitált darabszámú, 35 grammos adagokban árusított extrém csemegéből a cég már 100 ezer darabot eladott, ami vélhetően őket lepte meg a legjobban, hisz a korábban - főként közösségi oldalakon - végzett közvélemény-kutatások alapján nem lehetett volna ekkora sikerre számítani.

A cég vezérigazgatójának elmondása szerint az ember először a ropogós csokit érzi, majd jön a sajt és a hagyma, ami még sokáig megül az ízlelőbimbókon. A visszajelzések egyelőre eléggé vegyesek, van, aki az első falat után máris beleszeretett a fura kombinációba, de olyan is akad, aki egyenesen úgy fogalmazott: "elment az étvágyam".

Talán van annak valami nyomós oka, hogy a csokigyártásnak nem Írország a fellegvára...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.