Fából és sütiből is elkészült a csapda

Hatméteres egérfogó - kizárólag óriásrágcsálók ellen!

Ugyan ritkán fordulnak elő hat méternél nagyobb példányok az egérvilágban, de sose lehet tudni. Valami ilyesmi járhatott a fejében annak a néhány német fiatalnak, akik ekkora csapdát építettek.

2013.05.10 07:59MTI

Veszélyes környék az egerek számára a németországi Neroth, itt áll ugyanis a világ legnagyobb egérfogója. A hat méter hosszú, három méter széles és 860 kilogrammot nyomó csapda duglászfenyőből és nemesacélból készült.

Fotó: freedigitalphotos.net

"Maga az ötlet egy baráti összejövetelen jutott eszünkbe egy kocsmában" - mondta el az egyik ötletgazda, Dietmar Weides. A csapda rugójának felhúzásához három férfi erejére van szükség.

Az óriáscsapda, illetve marcipánnal díszített süteményváltozata is megtekinthető lesz az éves májusi egérfesztiválon Nerothban.

Ami az egérfogásra valóban alkalmas csapdákat illeti, azokból sincs hiány Nerothban. A faluban az 1970-es évek végéig kézműves egérfogók készítésével foglalkoztak, ennek nyomát őrzi a kétszáz éves falu termékeit bemutató egérfogó-múzeum is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.