Járőr állította meg a szobortolvajt

Részegen akarta megfújni Marxot

Nem akart a szemének hinni egy német város járőre, amikor egy igencsak ittas járókelő jött szembe vele, vállán egy kisebb méretű, vörös Karl Marx-szoborral. A férfi egy közeli kiállításon "szerezte".

2013.05.08 08:14ma.hu / MTI

Kis híján lába kélt Karl Marxnak, pontosabban szólva az őt ábrázoló szobornak a németországi Trierben, csak egy éber járőrnek köszönhető, hogy a mintegy 100 ezer forintot érő alkotás visszakerült az eredeti helyére. A híres német filozófus szobra egy installáció része volt, amelyet Ottmar Hörl nürnbergi konceptuális művész készített és a Porta Nigránál, a város római korból származó híres kapujánál állítottak ki.

A járőrnek gyanús lett a kissé imbolygó léptű fiatal, no meg a vállán cipelt figura, ezért kérdőre vonta a részeget, aki azt mondta, a nappaliját szerette volna díszíteni a piros szoborral. Néhány perc múlva a 24 éves férfi a nappalija helyett már a rendőrség felé tartott az egyenruhás kísérettel. Most lopás vádjával kell a törvény előtt felelnie.

A szobor egyébként azóta visszakerült az eredeti helyére, ahol azzal együtt összesen ötszáz, piros, rubinvörös, skarlátvörös, valamint vérnarancs színekben pompázó Marxok emlékeznek meg az 1818 és 1883 között élt híresség születésének 195. évfordulójáról. Karl Marx Trierben született, az installációt a városban május 26-ig lehet megtekinteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.