Vigyázni kell az élőszobrokkal

Orrbavágta a szobor: megelégelte a piszkálást

Nagyvárosok terein gyakori látvány, hogy szürkére maszkírozott hús-vér emberek álldogálnak akár órákon át mozdulatlanul, mint a szobor. De ha úgy adódik, elég hirtelen tudnak megmozdulni.

2013.03.18 14:46ma.hu

Ha egy parkban vagy épp egy város tágas terén sétálgatunk, viszonylag ritkán kell attól tartanunk, hogy az ott álló szobor váratlanul lekever egy maflást, legfeljebb a közterület-fenntartókra kell ügyelni, akik nem szokták túl jó néven venni, ha mondjuk felpattanunk valamely hadvezér mögé a lovára vagy beleolvasunk egy költőóriás kezében tartott könyvbe. Ám egyes szobrokkal mégiscsak jobb vigyázni, főleg, ha azt látjuk, hogy néhány perccel korábban még nem pontosan ott és nem pontosan úgy állt.

A legfőbb szabály, hogy az ilyen szobrokat nem ajánlatos ingerelni, mert még képes és visszaüt. Ezek ugyanis nem valódi szobrok, hanem úgynevezett élőszobrok, láthattunk már ilyet magunk is, akár valódi sétáink vagy nyaralásaink egyikén, akár csak egy mozifilmben. A lényeg, hogy ők nem kőből vannak, ellenben fokozottan érzékenyek és ki tudja, hogyan reagálnak, ha túl sokat inzultálják őket.

A leckét most valószínűleg alaposan megtanulta az a férfi, aki az ausztráliai Queenslandben kezdett piszkálni egy élőszobrot. Az orrdörgölés, a füle pöckölése és néhány hasonló bosszantás még elment volna, noha a "szobor" körül állók egyike még rá is szólt a lila inges alakra, hogy hagyja békén, de amikor a nedves ujját a művész fülébe dugta, majd az arcába törölte a kezét, az már az előadónak is sok volt: a keze villámgyorsan lendült, majd a pofon után visszaállt az eredeti helyzetébe. Érdemes megnézni a videót és tanulni belőle!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.