Lassú volt a kórházi ellátás

Két éves lányával együtt lógatta ki magát a 15. emeleten

Gyilkossági kísérletért kell felelnie, ráadásul lányáról és feleségéről is lemondhat az a férfi, aki igen extrém módon próbálta megsürgetni a kórházat, hogy nején végezzék el a szükséges vizsgálatokat.

2013.04.10 16:19ma.hu

Felakasztotta saját magát és két éves kislányát is a 29 éves Cong Jen, és azzal fenyegetőzött, hogy ha bárki megpróbálja visszahúzni őket a kórterembe, amelynek ablakában csüngött, akkor elvágja a kötelet. A férfi azért vetemedett erre a borzalmas lépésre, mert felesége, a 36 éves Kao kórházba került, ahol veseelégtelenséget diagnosztizáltak nála, de férje szerint ez a rossz bánásmód miatt alakult ki és azt követelte, hogy ismerjék el az orvosok hibáját.

Hosszas egyezkedés után ugyan eljutott odáig a Xuchangban lévő kórház orvosaival, hogy kivizsgálják, valóban ők tehetők-e felelőssé az asszony állapotáért, ám Cong Jen túlzottan lassúnak találta a vizsgálatok tempóját, ezért drasztikusabb módszert választott: megragadott egy kötelet, és kezében a két éves lányával kivetette magát az ablakon.

Az austriantimes.at című osztrák hírportál közlése szerint a rendőrök több órán keresztül folytattak vele tárgyalásokat, hogy elnyerjék a bizalmát, ám egy idő után nyilvánvalóvá vált, hogy nem tudják jobb belátásra bírni, míg ígéretet nem kap rá, hogy feleségét mindenkinél előrébb helyezik a vizsgálandó betegek sorában. Aztán egy váratlan pillanatban, amikor lanyhult a férj figyelme, a rendőrség különleges egységének tagjai megragadták őt és a gyermeket és sikerült mindkettejüket épségben visszahúzni az épület belsejébe.

Cong Jent letartóztatták gyilkossági kísérlet vádjával, és elmeorvosi vizsgálat alá vetik, a kislány pedig egyelőre a nagyszülőkhöz került. Az anya állapotáról nincs hír.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.