Megnősült az arcátültetett férfi

Drámai románc: ott vette el az összeégett nőt, ahol elvesztette az arcát

Egy amerikai férfi ugyanabban a templomban nősült meg, ahol öt évvel ezelőtt egy balesetben elveszítette az arcát és a szeme világát.

2013.03.31 20:48Konrád - ma.hu

A 27 éves Dallas Wiens az Egyesült Államokban elsőként kapott teljes arcátültetést, miután 2008-ban egy elektromos vezeték teljesen összeégette az arcát, miközben a Texas állambeli Ridglea Baptist Church ablakát újította fel. Dallas most ugyanebben a templomban vette feleségül 29 éves barátnőjét, a szintén égési sérült Jamie Nasht.

Fotó: news.com.au

A pár 2011-ben találkozott a Fort Worth-i Parkland Memorial Hospitalban, az égési sérültek támogatására létrehozott csoport terápiáján. Wiens hónapokat töltött a kórházban a balesete után. Az orvosok egy vonások nélküli arcot késztettek neki, ami lehetővé tette, hogy a férfi teljes arcátültetést kapjon egy bostoni kórházban. Wiens mostanra több mint 30 műtéten esett át, amelyek során visszaállították arcfunkcióit és jellegzetességeit.

Nash testének 70 százaléka égett meg egy autóbalesetben, amit ő okozott, mikor vezetés közben SMS-ezett. Az esküvőn viselt rózsaszín ruha jól láthatóvá tette a nő karján és hátán lévő hegeket. “Olyan dolgok történtek velem, amiket elképzelhetetlennek tartottam, és te tetted őket lehetővé” - mondta Nash az esküvőn. “Reményt adtál nekem, gyengéd szerelmet adtál, amit örökké kincsként őrzök”. 

A pár Bruno Mars “Just the way you are” című dalára vonult be az esküvőre. “Azt hiszem, a gyógyulási idő alatt mutatott önbizalmuk tette őket tökéletes párrá” – mondta Ethan Gloger, a Parkland égési osztályának a nagy eseményen részt vevő alkalmazottja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.