Megnevezték és leégették őket

Szégyenfal: kitwittelte az étterem a "rossz" vendégek nevét

Az ötven legjobb étterem egyike bizony nem röstellte kiírni a Twitterre, hogy kik voltak azok az asztalfoglaló vendégei, akik miatt végül üresen tátongott az étterem.

2013.03.29 08:38ma.hu

Egy Los Angeles-i étterem okozott nagy felháborodást, miután a múlt hét vasárnap megnevezte a Twitteren mindazon vendégeit, akik asztalt foglaltak, viszont mégsem mentek el vacsorázni, és még csak oda sem szóltak telefonon.

A Red Medicine – amely az USA ötven legjobb étterme közé tartozik – minden különösebb tájékoztatás nélkül listázta ki a cserbenhagyó vendégek névsorát.

Az éttermet vezető Noah Ellis elmondása szerint azért döntött úgy, hogy kitwitteli a neveket, hogy azt minden olyan vendég lássa, aki korrekten jár el. A szakember ugyanis úgy véli: akik átgondolatlanul foglalgatnak asztalt, és végül el se mennek, veszélyeztetik az éttermeket.

„Valószínűleg nem tudják, vagy ha mégis, akkor nem érdekli őket – különben elmennének a megadott időpontban, vagy lemondanák a foglalást. De hát ilyen az élet” – mondta az étteremvezető.

„Vannak éttermek, amelyek inkább túlfoglalást vesznek fel, majd megváratják a vendéget, vagy vannak olyanok, mint mi is, akik csúcsidőben inkább átirányítják egy másik vendéglőbe őket, mivel hogy foglaltak az asztalok. Aztán végül üresen tátong az étterem, és ha valaki benéz, nem érti, miért lett elküldve” – védekezett az éttermet vezető Noah Ellis a Today.com-nak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.