Csak az ujjak jártak be a munkahelyre

Szilikonujjakkal falazott a lógós kollégáknak

Az eredeti ujjlenyomatot tökéletesen utánzó szilikonpótlékokkal segítette egy brazíliai doktornő a kórházba ritkán - vagy egyáltalán nem - bejáró kollégái csalását: a jelenléti "íven" mindig megjelentek.

2013.03.14 13:02MTI

Szilikonból készült ujjak lenyomataival igazolta kollégái munkahelyi jelenlétét egy orvosnő Brazíliában. Csalásért letartóztatta a rendőrség. A 29 éves nő egy Sao Paulóhoz közeli Ferraz de Vasconcelos város kórházában dolgozott. Ügyvédje szerint rákényszerítették a csalásra, különben elveszítette volna állását.

Letartóztatásakor a nőnél hat műujjat talált a hatóság. Az illetékes ügyészség vizsgálatot indított az ügyben, akárcsak a helyi önkormányzat.

A gyanú szerint a kórházban hat orvos úgy veszi fel a fizetését, hogy még csak be sem jár a munkahelyére. Nem egyedi a jelenség. A városban a rendőrségi nyomozás szerint vagy háromszáz fősre tehető a dologtalan, ám állással rendelkező közalkalmazotti "szellemsereg" - adta hírül a BBC.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.