Rosszul kötötte be a csövet a szerelő

Radiátorléből főzték két éven át a kávét

Radiátorlés kávét ittak két évig a svédországi Blekinge légi támaszponton, mert rosszul kötötték be a központi fűtést, és annak egyik csöve a kávéautomatába torkollott.

2013.02.19 17:29MTI

A hiba csak a minap derült ki, ám most is csak azért, mert új fűtésrendszert helyeztek üzembe. "Mivel a kávé barna, és a radiátorok fűtővize is barnás, színre nem vettünk észre semmi különbséget, de ízre sem igazán. Az automaták adta kávé mindig más aromájú, mint a frissen főzött" - idézte a The Local című svéd lap Catharina Bergsell kapitányt, aki azért megjegyezte, hogy a radiátorlés kávé nem volt túl finom.

A radiátorok mindig automatikusan feltöltötték magukat vízzel, ezért nem lett a fűtésrendszer tartósan és feltűnően levegős. Zárt rendszerről van szó, amelyek baktériumoktól általában mentesek, de a bennük lévő víz fémes lehet, főként vasat, ólmot, rezet és mangánt tartalmazhat.

A támaszponton senki sem betegedett meg a radiátorlétől, de mindenkit megvizsgálnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.