A térfigyelő buktatta le a lusta zsarukat

Nem törődtek a segélyhívókkal: kávézgattak a rendőrök

Vizsgálatot indítottak hat rendőr ellen Miamiban, akik figyelmen kívül hagyták a központba érkezett segélyhívásokat, illetve feletteseiknek hamis jelentéseket adtak le az intézkedésről.

2013.02.07 15:39ma.hu

Vásárolt, kávézott vagy a barátnőjével önfeledten csókolózott az az ügyeletes tiszt, aki egyébként szolgálatban volt és a központos épp egy eszméletlen öt hónapos kisbabához küldte ki őt. A sürgősségi csapat Amerikában egyszerre lát el közbiztonsági és életmentési feladatokat is, így cseppet sem szokatlan, hogy Dario Socarrasnak hol betörésekhez, hol egy váratlanul rosszul lett személyhez kellett mennie. Ő azonban figyelmen kívül hagyta a diszpécser értesítését, ám meghamisítota a jelentést is, amelyet felettesének adott le az aznapi munkáról - számolt be a miami média.

A szolgálati feljegyzések szerint ugyanis miközben Socarras azt felelte a diszpécsernek, hogy már úton van az eset helyszínére, valójában egy kávézóban ült és még kilenc percig szürcsölgette a feketét. Időközben egy másik mentős csapat odaért a gyermekhez, Socarras viszont nemhogy időben nem jelent meg a helyszínen, de késve sem, mégis azt írta a napi jelentésében, hogy ez volt az egyik teljesített feladata aznap. A rendőr csak egyike a hat személynek, akik lebuktak, mert elhanyagolták munkájukat. A vizsgálat alá vont hat főből két tisztet és egy őrmestert kirúgtak, a másik három személyt pedig fizetés nélküli kényszerszabadságra küldték az eljárás végéig.

A sajtó beszámolója szerint Socarras nemcsak az eszméletlen babával nem foglalkozott: a vád szerint figyelmen kívül hagyott olyan, a központból érkező utasításokat is, melyek alapján fegyveres rabláshoz vagy épp betöréshez kellett volna mennie, helyette a barátnőjét ölelgette - mindezt egy bevásárlóközpont parkolójának kamerája bizonyítja. Olyan is előfordult, hogy egy bűncselekmény áldozatát vezette félre: a feljelentést ugyan kitöltette az áldozattal, de a központnak azt jelentette, hogy nem történt bűncselekmény.

"Hivatalos feljegyzések meghamisításáért, munkaidő elcsalásáért és szolgálati időben elérhetetlenségért kell felelnie" - mondta a miami rendőrkapitány a CBS4 televíziócsatornának. A statisztikák szerint egyébként Miamiban a legrosszabbak a bűnözési mutatók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.