Elkeverte a rendőrség a jelentést

Milliós büntetést kapott a becsületes megtaláló

Törvénytisztelő polgárként adta le a rendőrségen egy nő a talált pénztárcát, benne kevesebb mint 600 euróval, mégis több tízezer eurós bírságot kapott - lopásért!

2013.02.06 07:29ma.hu

Elkeverte az egyik rendőr a jelentést, így aztán igencsak nagy meglepetés érte azt az olasz nőt, aki egy talált pénztárcát adott le a rendőrségen. Claudia Barese egy trentói játékbarlang félkarú rablója mellett találta meg a bukszát, benne valamivel több mint 570 euróval (170 ezer forint), ám röviddel ezután egy értesítést kapott, hogy bő 13 millió forintnyi összegre büntetik, lopás vétsége miatt.

A rendőrségi szóvivő szerint az illetékes tiszt összekeverte a gyűjtődobozokat, és Claudia Barese neve a talált összeggel együtt a lopott értékek dobozába került, ezután már csak egy pecsét kellett a vastag büntetés aljára. "A tiszt rossz jelöléssel látta el a jelentést, és sajnos a hölgy neve úgy szerepelt az akták közt, mint aki beismerte, hogy ellopta a pénztárcát" - idézte a szóvivőt az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Idővel sikerült kibogozni az összekuszált szálakat, az olasz rendőrség pedig bocsánatot kért a becsületes megtalálótól az okozott idegeskedésért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.