"Ez jár, ha becsületes az ember"

Milliókat talált, de bukta a jutalmat

Több mint 3,2 millió svájci franknak (790 millió forint) megfelelő összeget talált egy család egy kempingben, ám hiába várták a jogosan járó tíz százaléknyi jutalmat, egy fillér sem ütötte a markukat.

2012.10.03 17:29ma.hu

Csak egy vállveregetés jutott annak a svájci házaspárnak, akik a családi nyaralás során váratlanul egy valóságos vagyonra leltek: egy elhagyott szemeteskuka mellett lerakott bőröndben összesen 3,2 millió svájci koronának megfelelő összeg volt, bár az austriantimes.at című osztrák hírhonlap arra nem tért ki, hogy milyen "nemzetiségű" bankókkal pakolták tele az ismeretlenek a koffert. Susanne és Georg Moser mindenesetre boldogan vitték be a legközelebbi rendőrörsre, aztán pedig várták a helyi törvények értelmében nekik járó tíz százaléknyi megtalálói jutalmat.

Csakhogy úgy tűnik, ebből most, három évvel a becsületes aktus után sem lesz semmi. A mesés vagyon jogos tulajdonosát azóta próbálták felkutatni, de a kitartó nyomozás végeztével csak annyit mondtak a hatóság képviselői, hogy a készpénz nagy valószínűséggel nem teljesen tiszta, minden bizonnyal valamilyen bűncselekmény részét képezi - márpedig ez esetben el kell azt kobozni és akkor nem jár belőle a megtalálónak sem a jutalom.

Nem csoda, ha a bőröndöt felfedező asszony ezek után keserűen csak annyit jegyzett meg: "Ezt kapjuk azért, mert őszinték voltunk. Meg kellett volna tartani!"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.