Rózsaszín hajat kapott a jó bizonyítványért

Remekelt félévkor, mégis kitiltották a suliból: a jutalom volt a hibás

Három napra eltiltották az iskolától azt a diáklányt, aki a jó bizonyítványért cserébe édesanyjától rózsaszín hajat kapott. Végül a haj maradt, az iskola meghátrált.

2012.03.22 07:29MTI

Hiába javított korábbi bizonyítványán egy amerikai diáklány, másnap mégis hazaküldték az iskolából és három napig tartott a hajcihő, szó szerint: a vitát a 12 éves tini vadonatúj hajszíne váltotta ki. A jól sikerült jegyekért cserébe ugyanis az előzetes megállapodás szerint anyja végre megengedte, mi több, ő maga segédkezett, hogy rózsaszín lehessen a hajkoronája.

Csakhogy a newarki általános iskola vezetősége úgy vélte, így nem illik iskolába járni, és közölték a lánnyal, hogy vissza ne jöjjön, míg újra természetes nem lesz a hajszíne. A történet itt akár véget is érhetne, ám egészen szokatlan módon folytatódott: az anya megparancsolta lányának, igenis menjen csak másnap is iskolába, közben pedig ő egy polgárjogi szervezethez fordult.

A három napig tartó vita vége az lett, hogy az iskola vezetésével közölték: alkotmányellenes dolog megszabni a diákoknak, milyen legyen a hajuk, ezért felszólították a tantestületet, hogy hunyjanak szemet a rózsaszín haj fölött. A megmásíthatatlan álláspont következtében nemhogy visszaengedték a 3 napos kényszerszünidejét töltő 12 éves lányt, hanem szó szerint ők könyörögtek neki, üljön vissza az iskolapadba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.