Kutyák és macskák nyilvános mutogatását tiltják

Rövidül a japán macskázó kávézók állatideje

Megrövidül a macskás kávéházak állatszolgáltatásának ideje Tokióban: este nyolc után nem kapnak macskát a vendégek italukhoz.

2012.03.03 08:39MTI

A macskázó kávéházak régi keletűek Japánban, lényegük, hogy a vendégek kedvükre cirógathatnak cicákat és játszhatnak velük - pénzért. Egy órányi macskázás 1000 jenbe (2500 forintba) kerül. A szolgáltatásért főként azok vannak oda, akik nem tarthatnak otthonukban macskát a szigorú házirend miatt, a kávéházakban viszont kiélhetik állatsimogatási vágyaikat munka után, mielőtt hazatérnének. Az ilyen vendégek közül azonban sok épp este nyolc körül érkezik, a kávéházaknak pedig jelentős forgalomkiesés lenne, ha elmaradnának majd az időkorlátozás miatt: 20 óra 00 perctől a kávézóknak egy hátsó helyiségbe kell vinniük macskakínálatukat és pihenést kell biztosítaniuk az állatoknak.

"Mindenki tudja, hogy a macskák este a legboldogabbak, egyszerűen nem értem a szigorítás elrendelőit, hogy miért hagyják ezt figyelmen kívül" - dohogott egy tokiói kávézó tulajdonosa, aki 24 példányos "macskaflottát" tart.

A kutyák és macskák este 8 óra utáni nyilvános mutogatását tiltó rendelkezés június 1-jével lép hatályba. A japán kormányt állatvédelmi szempontok vezérlik szigorában, bár elsősorban nem az állatos kávézókat, hanem az éjjel-nappal nyitva tartó állatkereskedéseket akarja megregulázni. Ezekben szinte sosincs nyugtuk az állatoknak, amelyek kis ketrecekben élnek és egy pillanatra sincsenek sötétben, állandóan villanyfény gátolja őket természetes életritmusukban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.