Kígyókkal totyogó

Aligátorbirkózás a hároméves gyerkőc hobbija

Maugli a farkasokkal, Tarzan a majmokkal töltötte gyerekkorát, az ausztrál Charlie pedig a hüllőket bűvöli el.

2013.01.24 11:49ma.hu

Ausztrália csodálatos ország, noha börtönszigetként kezdte, mára az egyik legfelkapottabb emigrációs célpont. A Sydney Opera lélegzetelállító épülete, a koalamacik és a kenguruk, a napos tengerpartok és az erős gazdaság, vonzó célponttá teszi a volt brit gyarmatot.

Arról azonban kevesebbet szólnak, hogy Ausztrália az a kontinens, ami leginkább végezni szeretne a földjére lépőkkel, lévén a Föld leghalálosabb élőlényeinek egy jó része itt éli mindennapjait. Olyan jószágokról van szó, mint a halálos mérgű kockamedúza, a sósvízben élő bordás krokodil, az egyik legveszedelmesebb kígyó, a tajpán, az akár a cipőt is átharapó tölcsérhálós pók, vagy a szörfösök “kedvence” a nagy fehér cápa. A helyi flóra sem marad el a fauna mögött, az ötödik kontinenst természetanyánk bőven megáldotta mérgező növényekkel.

Nem csoda tehát, hogy Ausztrália igazán kemény férfiaknak és nőknek ad otthont. Elég csak Krokodil Dundee-ra gondolni, akinek történetéből még filmet is forgattak. Nos, az utánpótlás megvan, hiszen a hároméves Charlie Parker olyan jó kapcsolatot ápol a hüllőkkel, hogy sokan úgy vélik, belőle lesz a legfiatalabb parkőr a világon.

A legtöbb szülő sikító frászt kapna, ha azt látná, járni alig tudó gyermeke egy két és fél méteres boa constrictorral a nyakában totyog mindenfelé. De a kis Charlie szülei nem átlagos emberek, és hagyják, hogy gyerekük rengeteg időt töltsön legjobb barátja, a 10 kilós Pablo társaságában. Mikor nem kígyót bűvöl, Charlie előszeretettel birkózik másik szokatlan pajtásával, a Gump nevű aligátorkölyökkel.

Charlie felmenői három generációra visszamenőleg álaltokkal foglakoztak, édesapja Greg a tulajdonosa a Melbourne-től nem messze fekvő Ballrat vadasparknak. A kisfiú itt nőtt fel és láthatóan teljesen otthonosan mozog az állatok között. A büszke apa szerint Charlie-ban a szerelem a hüllők iránt genetikus, a szülők sosem erőltették az állatok közelébe a gyereket.

Szakértői szemmel nézve is elnyűgöző a kisfiú. Nem elég, hogy félelem nélkül néz szembe olyan állatokkal, amik könnyedén az életét vehetnék, de nyugodtan, és gyengéden bánik velük, és az állatok úgy tűnik, ezt megérzik. Persze ha vadállatokról van szó, sosem lehet előre tudni, mikor következik be egy nem várt esemény, de a kisfiú tökéletes biztonságban érzi magát az egyébként veszélyes jószágok között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.