Tiltakozók lepték el a színház környékét

Botrány a színházban: leszbikust csináltak Szűz Máriából

Dühös hívők követelték egy zágrábi színház plakátjának eltávolítását, amelyen egy Szűz Máriáról szóló darabot reklámozva épp egy női alak karolta át a szentet, és a mellét simogatta.

2013.01.22 11:29ma.hu

Kénytelenek voltak levetetni az összes plakátot egy zágrábi színház előadásáról, miután feldühödött hívők követelték, hogy vessenek véget Szűz Mária leszbikus ábrázolásának. A Gavella Színházban bemutatásra kerülő darab plakátján ugyanis Mária látható a hagyományosan megszokott lepelben, miközben hátulról egy másik nő öleli át, kézmozdulata pedig még a legpuritánabb hívőben is erősen félreérthető képzeteket kelt. Ráadásul nem is alaptalanul: a Fine Dead Girls két leszbikus diáklányról szól, akik sűrű kritika célpontjaivá válnak a főiskolán.

A rendező, Darko Stazic bocsánatot kért mindazoktól, akik sértőnek tartották a plakátot, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy óriási hiba több figyelmet szentelni egy darabot hirdető plakátnak, mint magának a színészi teljesítménynek. Egy nappal korábban Martina Matota, a színház szóvivője úgy reagált a felcsapó indulatokra, hogy az embereknek sok dologról eltérő nézeteik vannak, de hisz abban, hogy egy színháznak épp az a feladata, hogy felszínre hozzon néhány vitát, nem pedig az, hogy lezárja azokat - írta az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.