Lombikban fogant a kis Sacha

Leszbikus pár fia lett az első 2013-as francia baba

Bár a mesterséges megtermékenyítést engedélyezik, a melegházasságok körül egyelőre áll a bál Franciaországban - és épp egy ilyen időszakban került reflektorfénybe első újévi babaként a Sacha nevű fiúcska.

2013.01.02 17:29MTI

Egy leszbikus pár kisfia lett 2013 első babája Franciaországban - közölte a France 3 televíziós csatorna. Az alig valamivel több mint három kilogrammos kisfiú az ország középső részén fekvő Moulins-ban jött a világra. Szülei, Maud és Delphine a mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttek, és Belgiumban végeztették el a beavatkozást, ahol az eljárás homoszexuális párok számára is engedélyezett.

"Szerencsések voltunk, mert mindössze egyetlen beavatkozásra volt szükség, és máris sínen volt minden" - nyilatkozta a televíziós csatornának az egyik büszke anyuka.

A Sacha névre keresztelt gyermek éppen a melegházasság legalizálása kapcsán kirobbant országos vita tetőpontján jött a világra. A jelenlegi francia törvények szerint a homoszexuális párok esetében csupán a gyermeket világra hozó nő számít törvényes szülőnek, ám ha elfogadják a melegházasság legalizálását célzó törvénytervezetet, akkor a pár másik tagját is ugyanolyan szülői jogok fogják megilletni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.